Reklama

Reklama
  • 2 dojrzałe owoce awokado, obrane, bez pestek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • obrane ze skórki cząstki pomarańczy
  • 50 g rukoli
  • mieszanka sałat
  • 100 g mieszanki ziaren i pestek

Sos:

  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżeczki białego octu winnego
  • sól, pieprz i wędzona suszona papryka do smaku

Pokrój awokado na cienkie plasterki. Natrzyj delikatnie sokiem z cytryny i drobiną oleju z orzechów włoskich, tak by nie zbrązowiały. Na talerzu ułóż rukolę i sałatę. Na wierzchu poukładaj plastry awokado, cząstki pomarańczy i posyp pestkami. Wszystkie składniki sosu wlej do szklanki i dobrze wymieszaj. Podaj sos w osobnym naczyniu.

Źródło: materiały prasowe Bakalland

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama