Delikatna pasta
Delikatna pasta mięsna. Jak ją zrobić?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 16:03
Reklama
Reklama
- 1,5 kg królika (przodek lub comber)
- wątroba z królika
- 150 g mięsa wieprzowego z łopatki
- 70 g boczku albo podgardla
- mała cebula
- kajzerka
- jajko
- szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej (niekoniecznie)
Reklama
Wszystkie rodzaje mięsa ugotuj razem z cebulą w małej ilości wody. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę. Ugotowane mięso chwilę przestudź, oddziel od kości i przekręć trzykrotnie przez maszynkę. Bułkę dobrze namocz w sosie i również przekręć przez maszynkę. Do zmielonego mięsa i bułki dodaj jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrób. Wkładaj ją do wymytych i wyparzonych słoików (ciasno zbijając) do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi słoja.
Reklama
Reklama
Reklama