Reklama

Reklama
  • 1,5 kg królika (przodek lub comber)
  • wątroba z królika
  • 150 g mięsa wieprzowego z łopatki
  • 70 g boczku albo podgardla
  • mała cebula
  • kajzerka
  • jajko
  • szczypta soli, pieprzu, gałki muszkatołowej (niekoniecznie)

Reklama

Wszystkie rodzaje mięsa ugotuj razem z cebulą w małej ilości wody. Pod koniec gotowania dodaj wątróbkę. Ugotowane mięso chwilę przestudź, oddziel od kości i przekręć trzykrotnie przez maszynkę. Bułkę dobrze namocz w sosie i również przekręć przez maszynkę. Do zmielonego mięsa i bułki dodaj jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrób. Wkładaj ją do wymytych i wyparzonych słoików (ciasno zbijając) do wysokości około 2 cm poniżej górnej krawędzi słoja.

Reklama
Reklama
Reklama