Domowy jogurt naturalny
Wypróbuj przepis na domowy jogurt - pyszny i zdrowy, dobry dla dziecka już od 11. miesiąca życia.
Opublikowano: czwartek, 14 marca 2013 09:38
Reklama
Reklama
- 1 szklanka mleka (2% tłuszczu),
- łyżka naturalnego jogurtu.
Do płynnego mleka pasteryzowanego dodaj łyżkę jogurtu i wymieszaj. Kubek nakryj i pozostaw w temp. pokojowej na ok. 36 godzin. Smak jogurtu zależy od jakości mleka. Uwaga! Do ukwaszenia nie nadaje się mleko o przedłużonej trwałości (z kartonów), wybierz pakowane w folię lub butelki – przegotuj je.
Reklama
1 porcja dla malucha - 150 g
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
Zakaz zadawania prac domowych. Nowacka apeluje do rodziców: „Wspaniała szansa na rozmowę z dzieciakami”
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Aleksandra Sobieraj
Ewa Janczak-Cwil
Maria Kaczyńska-Żandarowska
redakcjamamotoja
Edukacja
Edukacja domowa: koszt, procedury, jak zacząć nauczanie domowe? [aktualne informacje Lex Czarnek 2.0]
moszczepalin
Newsy
„Mąż nalega na poród naturalny, żebym miała silniejszą więź z dzieckiem. Ale ja bardzo się boję” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Edukacja
Oceny z religii i etyki oraz prace domowe w szkołach: nowe rozporządzenie wchodzi w życie od kwietnia 2024
Luiza Słuszniak
Maria Kaczyńska-Żandarowska