Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie macy (może być czosnkowa)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 sztuka awokado
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 czarne oliwki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku

Dojrzałe awokado zmiksuj z jajkami, czosnkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Posmaruj macę pastą. Udekoruj przekąskę pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami. Ułóż z nich gąsienicę. Oczy zrób z plasterków oliwek, a usta z kawałków rzodkiewki. Nóżki i czułki zrób ze szczypiorku. Smacznego!

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama