Jajka z wędliną i jarzynami
Polecamy przepis na jajka nadziewane szynką.
- edipresse
Opublikowano: wtorek, 26 marca 2013 10:58
Reklama
Reklama
- 6 jajek
- 1/2 puszki konserwowej kukurydzy
- 4 korniszony
- pomidor
- 2 plasterki łososia wędzonego
- 3 plasterki szynki
- 4 łyżki majonezu
- koperek, szczypiorek
- kilka plasterków cytryny do dekoracji
Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij z niego skórkę i wyjmij nasiona. Razem z korniszonami pokrój w kostkę. Dodaj kukurydzę, 3 łyżki majonezu (resztę zostaw do dekoracji), wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Sałatkę nakładaj do jajek i ruloników z szynki. Dekoruj kawałkami łososia, plastrami cytryny, majonezem i zieleniną.
Reklama
Nasz rada: Jajko ugotowane na twardo możesz dodawać praktycznie do każdej sałatki jarzynowej. Wzbogacisz w ten sposób jej wartość odżywczą w białko i witaminy z grupy B. Zawarte w jajku żelazo organizm świetnie przyswoi dzięki witaminie C z jarzyn.
Reklama
Reklama
Reklama