Reklama

Reklama
  • 6 jajek
  • 1/2 puszki konserwowej kukurydzy
  • 4 korniszony
  • pomidor
  • 2 plasterki łososia wędzonego
  • 3 plasterki szynki
  • 4 łyżki majonezu
  • koperek, szczypiorek
  • kilka plasterków cytryny do dekoracji

Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij z niego skórkę i wyjmij nasiona. Razem z korniszonami pokrój w kostkę. Dodaj kukurydzę, 3 łyżki majonezu (resztę zostaw do dekoracji), wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Sałatkę nakładaj do jajek i ruloników z szynki. Dekoruj kawałkami łososia, plastrami cytryny, majonezem i zieleniną.

Reklama

Nasz rada: Jajko ugotowane na twardo możesz dodawać praktycznie do każdej sałatki jarzynowej. Wzbogacisz w ten sposób jej wartość odżywczą w białko i witaminy z grupy B. Zawarte w jajku żelazo organizm świetnie przyswoi dzięki witaminie C z jarzyn.

Reklama
Reklama
Reklama