Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem
Połączenie rabarbaru z truskawkami stworzy idealnie letni i świeży smak, któremu trudno się oprzeć! A dodatek cynamonu działa w tym zestawieniu naprawdę rewelacyjnie.

- mat. pras. Delecta
Opublikowano: wtorek, 30 lipca 2019 15:41
Reklama
Reklama
- 600 g truskawek
- 400 g rabarbaru
- 1 opakowanie cukru żelującego, np. Delecta 2:1
- 4 łyżeczki cynamonu
- Obierz rabarbar i pokrój go na kawałki (około 1 cm).
- Duś go z dodatkiem cynamonu przez około 15 minut w garnku z grubym dnem, a następnie odstaw do wystudzenia.
- Truskawki umyj, oczyść z szypułek, pokrój w ćwiartki i wymieszaj z rabarbarem.
- Do miksu owocowego dodaj cukier żelujący i podgrzewaj całość, ciągle mieszając, aż masa się zagotuje.
- Gotuj jeszcze przez około 3 minuty, a następnie wlej masę do wyparzonych słoików.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dżemy i konfitury nie tylko dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Tatiana Audycka-Szatrawska
Joanna Biegaj
Marta Kabulska
Ewa Janczak-Cwil, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Aktualności
Katarzyna Bosacka krytykuje skład napojów Ekipy Friza: „20 łyżeczek cukru w litrze? Napój truskawkowy bez truskawek?”
Joanna Biegaj
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska