Kurczaczek z jabłuszkiem
Pieczona pierś z kurczaka z jabłkiem i ze szpinakiem.

Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 14:42
Reklama
Reklama
- pierś z kurczaka,
- 50 g szpinaku,
- kwaśne jabłka,
- oliwa z oliwek,
- szczypta soli i pieprzu.
Reklama
Szpinak umyj, włóż na minutę do wrzącej wody, odsącz. Natnij w połowie pierś kurczaka, posyp solą i pieprzem. W każde nacięcie włóż małą wiązkę szpinaku, zawiń pierś w rulonik, przebij drewnianym patyczkiem. Ułóż na naoliwionej blasze razem z pokrojonym w kostki jabłkiem. Na 15 minut wstaw do piekarnika w temperaturze 170 stopni C.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Joanna Biegaj
Ewa Janczak-Cwil
Święta i uroczystości
Wielkanocne kolorowanki dla dzieci do druku: 11 obrazków, które rozbudzają wyobraźnię
Joanna Biegaj
Święta i uroczystości
Zajączek wielkanocny z pisankami, jajkami i koszyczkiem: wesołe kolorowanki dla dzieci [DO DRUKU]
Ewa Janczak-Cwil
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Milena Oszczepalińska
Prawo i finanse
Zgoda na wyjazd dziecka za granicę 2025. Będzie potrzebna nawet na wyjazd z dziadkami!
Joanna Biegaj, Magdalena Drab