Naleśniczki z kaszą
Naleśniki z kaszą - sprawdzony przepis dla dzieci.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 09:59
Reklama
Reklama
- 6 przepiórczych jajek,
- szklanka mąki bezglutenowej,
- szklanka mleka,
- 2 łyżki cukru,
- szklanka wody,
- 3 łyżki oleju,
- szczypta soli,
- pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej,
- 10 dag białego sera,
- cebulka,
- łyżka oleju.
Reklama
Składniki na ciasto wymieszaj i odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Rozgrzej patelnię, smaż naleśniki na złoty kolor. Biały ser rozdrobnij widelcem. Cebulę po zdjęciu łupinki opłucz, pokrój w drobną kostkę, lekko zarumień na oleju. Kaszę wymieszaj z białym serem i cebulą. Na placki naleśnikowe nakładaj nadzienie, zwijaj w chusteczkę. Naleśniki możesz też podawać ze słodkim nadzieniem.
Reklama
Reklama
Reklama