Reklama
  • 6 przepiórczych jajek,
  • szklanka mąki bezglutenowej,
  • szklanka mleka,
  • 2 łyżki cukru,
  • szklanka wody,
  • 3 łyżki oleju,
  • szczypta soli,
  • pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej,
  • 10 dag białego sera,
  • cebulka,
  • łyżka oleju.

Reklama

Składniki na ciasto wymieszaj i odstaw na dwie godziny w chłodne miejsce. Rozgrzej patelnię, smaż naleśniki na złoty kolor. Biały ser rozdrobnij widelcem. Cebulę po zdjęciu łupinki opłucz, pokrój w drobną kostkę, lekko zarumień na oleju. Kaszę wymieszaj z białym serem i cebulą. Na placki naleśnikowe nakładaj nadzienie, zwijaj w chusteczkę. Naleśniki możesz też podawać ze słodkim nadzieniem.

Reklama
Reklama
Reklama