Okrągłe ciasteczka szpinakowe
Twoje dziecko nie lubi szpinaku? W tych ciasteczkach na pewno go pokocha.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 15:28
Reklama
Reklama
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki ryżowej
- 50 g margaryny bezmlecznej
- 1/3 szklanki wody
- 3 czubate łyżki purée ryżowego z ziemniakami i dynią
- łyżka przegotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- łyżka oleju
Do miski włóż margarynę, dodaj mąkę, wszystko posiekaj nożem. Do wody wsyp purée, rozmieszaj. Dodaj do mąki wymieszanej z margaryną. Wrzuć szpinak. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, przełóż do torebki i włóż do zamrażalnika na 15 minut. Olejem posmaruj średniej wielkości blachę. Wyjmij ciasto z lodówki, odrywaj z niego małe kawałki o grubości około 1 cm. Formuj ciasteczka, układaj na blasze. Piecz w piekarniku o temperaturze 200°C przez 15 minut.
Nasza rada: Z takiej porcji wychodzi około 20 ciasteczek. Możesz je podawać maluchowi jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub na drugie śniadanie.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama