Okrągłe ciasteczka szpinakowe
Twoje dziecko nie lubi szpinaku? W tych ciasteczkach na pewno go pokocha.

- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 15:28
Reklama
Reklama
- pół szklanki mąki kukurydzianej
- pół szklanki mąki ryżowej
- 50 g margaryny bezmlecznej
- 1/3 szklanki wody
- 3 czubate łyżki purée ryżowego z ziemniakami i dynią
- łyżka przegotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- łyżka oleju
Do miski włóż margarynę, dodaj mąkę, wszystko posiekaj nożem. Do wody wsyp purée, rozmieszaj. Dodaj do mąki wymieszanej z margaryną. Wrzuć szpinak. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, przełóż do torebki i włóż do zamrażalnika na 15 minut. Olejem posmaruj średniej wielkości blachę. Wyjmij ciasto z lodówki, odrywaj z niego małe kawałki o grubości około 1 cm. Formuj ciasteczka, układaj na blasze. Piecz w piekarniku o temperaturze 200°C przez 15 minut.
Nasza rada: Z takiej porcji wychodzi około 20 ciasteczek. Możesz je podawać maluchowi jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub na drugie śniadanie.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Justyna Etenkowska
Hanna Szczesiak
Hanna Szczesiak
Tatiana Audycka-Szatrawska
Monika Karbarczyk
Święta i uroczystości
Przepis na ciasteczka świąteczne dla dzieci – w tym także na wyśmienite pierniczki
Aleksandra Sobieraj