Pasta serowo-kalafiorowa z pieczonym czosnkiem
Szukasz pomysłu na smaczne śniadanie? Może zrób pasta serowo-kalafiorową z pieczonym czosnkiem. Taka pasta podawana ze świeżym pieczywem zasmakuje całej rodzinie!
Opublikowano: piątek, 25 marca 2016 13:34
Reklama
Reklama
- 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego (może być "Mój Ulubiony")
- 250 g kalafiora
- 100 g mleka
- 100 g wody
- sól
- pieprz,
- oliwa
- główka czosnku
Z główki czosnku odetnij wierzch, zawiń główkę w folię aluminiową, ale nie całkowicie. Polej czosnek oliwą i piecz ok 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu miękki czosnek wyciśnij z łupinek. Kalafior ugotuj w mleku i wodzie z odrobiną soli, przecedź, zmiksuj z serkiem i czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.
Zobacz inne przepisy na pasty dla dziecka
Reklama
Przepis pochodzi z materiału prasowego Wieluń
Reklama
Reklama
Reklama