Reklama

Reklama
  • okrągły wafel
  • 25 dag mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe
  • 50 dag truskawek

Galaretki rozpuść. Czerwone – w połowie podanej na opakowaniu ilości wody. Galaretki żółte – w 1/3 ilości podanej na opakowaniu wody. Ostudź.
Schłodzone mleko ubij mikserem na sztywno. Ciągle ubijając, wlewaj cienkim strumieniem ostudzone galaretki cytrynowe.
Okrągły wafel połóż na paterze i otocz metalową obręczą. Piankę wymieszaj z połową truskawek i wyłóż na wafel.
Pozostałe truskawki połóż na wierzchu. Całość polej czerwoną galaretką i odstaw do lodówki, aby deser stężał. Przed podaniem przełóż na paterę.

Zobacz inne przepisy na ciasta dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska

Reklama
Reklama
Reklama