Pierś kurczaka faszerowana kurkami
Pierś kurczaka faszerowana kurkami to idealny pomysł na obiad. Delikatne mięso kurczaka w połączeniu z kurkami to niebo w gębie. Wypróbuj nasz przepis na pierś kurczaka faszerowana kurkami.
- Edipresse
- 4 piersi z kurczaka
- 60 dag kurek
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag mozzarelli lub oscypka
- łyżeczka musztardy francuskiej
- 3 łyżki masła
- gałka muszkatołowa
- 1/2 pęczka koperku
- sok z całej cytryny
- oliwa
- olej do smażenia
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- łyżka czerwonego pieprzu
- sól
- pieprz
Mięso naciąć. Ułożyć w naczyniu, polać sokiem z cytryny, kilkoma łyżkami oliwy, posypać czerwonym pieprzem, szczyptą soli, obłożyć koperkiem. Odstawić do lodówki na około 3 godziny.
Na maśle poddusić cebulę z czosnkiem, dodać oczyszczone kurki, smażyć, aż powstały sok odparuje. Doprawić solą, pieprzem, gałką. Przestudzić, połączyć ze startym serem i musztardą. Farszem nadziać mięso.
Piersi spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na gorącym oleju. Podlać bulionem, dusić pod przykryciem, co jakiś czas odwracając, aż bulion odparuje, a mięso będzie gotowe. Podawać z sosem koperkowym.
Zobacz więcej przepisów na pierś z kurczaka