Reklama

Reklama
  • puszka ciecierzycy, np. marki Sandra
  • 2 ziemniaki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • litr bulionu
  • szklanka pomidorów z puszki, np. marki Sandra
  • marchewka
  • łyżka masła
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • papryka chili
  • wędzona papryka

  1. Cebulę drobno posiekaj i podduś na maśle przez kilka minut.
  2. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchewkę i ciecierzycę.
  3. Zalej bulionem i gotuj przez ok. 20 minut (do momentu, aż warzywa będą miękkie).
  4. Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez kilka minut.
  5. Dopraw, wedle własnego uznania, papryką chili i papryką wędzoną oraz solą i pieprzem.
  6. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy nie tylko dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama