Reklama
  • 300 g filetów z dorsza
  • 100 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • cebula
  • włoszczyzna
  • łyżeczka nasion kopru
  • 1,5 wody
  • lubczyk, koperek
  • sok z cytryny

Z włoszczyzny odłóż jedną marchewkę, pozostałe warzywa umyj, pokrój w słupki. Zalej wodą, dodaj nasiona kopru, ugotuj wywar. Rybę umyj, podziel na kawałki. Cebulę obierz i posiekaj, zmiksuj z surową rybą, dodaj bułkę tartą, jajka, posiekany lubczyk i startą marchewkę. Wymieszaj, formuj pulpeciki. Gotuj w wywarze warzywnym ok. 10 minut. Podawaj pupleciki z warzywami z zupy, posypane świeżym koperkiem.

Zobacz także
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Kotlety rybne z kaszą gryczaną

Reklama
Reklama
Reklama