Zupa rybna z pulpecikami
Nie masz pomysłu na zupę dla dziecka? Ugotuj mu smaczną zupkę z pulpecikami z dorsza. Jest delikatna, zawiera mnóstwo warzyw i smaczną rybkę. Oto przepis na zupę rybną z pulpecikami.
- 100 g marchewki
- 2 pomidory
- 2 ziemniaki
- kawałek pora
- 150 g fileta z dorsza
- litr wody
- łyżka oleju rzepakowego
- natka pietruszki
- mała cebula
- jajko
Pora pokrój w plasterki, podduś na wodzie i oleju. Włóż do garnka, dodaj marchew i ziemniaki. Zalej wodą, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie dodaj rybę, gotuj jeszcze 10 minut. Rybę wyjmij, zmiksuj z jajkiem, drobniutko pokrojoną cebulką i natką pietruszki. Uformuj pulpety i ugotuj we wrzącej zupie. Wyjmij pulpety. Pomidory umyj, sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, przetrzyj przez sito, dodaj do zupy, zagotuj ją i zmiksuj. Podawaj z pulpetami. Do pulpetów możesz dodać trochę namoczonej bułki: będą bardziej spoiste.
Polecamy: Tatar ze śledzia
Sprawdź inne przepisy na zupy