Pyszne leczo
Przepis na smaczne leczo, które zasmakuje każdemu przedszkolakowi.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 09:27
Reklama
Reklama
- 2 kg pomidorów
- po 1/2 kg papryki, cebuli, cukinii
- 4 ząbki czosnku
- 3/4 szklanki oliwy lub oleju
- sól i pieprz
Reklama
Zdejmij skórkę z pomidorów, usuń twardą część, pokrój na kawałki, pokrój paprykę (bez skórki), cukinię, posiekaj cebulę i czosnek, lekko podduś na oliwie, dodaj pomidory, duś kilka minut. Warzywa powinny być twardawe. Wymieszaj z oliwą lub olejem i dopraw do smaku. Leczo nakładaj do słoików, pasteryzuj.
Jak podawać? Z makaronem, ryżem. Można dodać kawałki chudej kiełbasy, szynki.
Reklama
Reklama
Reklama