Sałatka z kiełkami i awokado
Polecamy pyszną sałatkę pełną witamin.
- edipressse
Opublikowano: środa, 17 kwietnia 2013 17:31
Reklama
Reklama
- mała młoda cukinia
- awokado
- 2 pomidory
- 3 łyżki kiełków sojowych
- łyżka oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron
- pół łyżeczki octu winnego
- odrobina soli i pieprzu
Cukinię, pomidory i kiełki dokładnie umyj i osusz na ściereczce. Cukinię pokrój w słupki. Pomidory obierz ze skóry i podziel na ćwiartki. Obierz awokado, a po wyjęciu pestki pokrój owoc na niezbyt duże kawałki. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj kiełki. Polej sosem z oliwy, octu i przypraw.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama