Reklama

Składniki:
- 1/2 szklanki białka w proszku
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/8 łyżeczki soli
- 2 łyżki śmietany
- 1 jajko
- 2 łyżki wody
- 1/4 szklanki cukru (można zastąpić słodzikiem)
- olej do smażenia

Reklama

Sposób wykonania:
Zmieszaj słodzik z cynamonem i odstaw na bok. Jajko zmieszaj z wodą i śmietaną. Dołóż pozostałe składniki. Do głębokiego rondla wlej około 1,5 cm oleju i dobrze rozgrzej. Jak olej będzie już dobrze rozgrzany wrzuć do niego kulkę zrobioną z jednej łyżki ciasta. Ciasto zacznie szybko rosnąć. Smaż pączki po obu stronach. Wyciągnij pączka i połóż na papierowym ręczniku, aby wsiąknął nadmiar tłuszczu. Zostaw do ostygnięcia, ale pamiętaj, że takie pączki nie mogą leżeć zbyt długo, aby nie straciły chrupkości.

Reklama
Reklama
Reklama