Ekologiczna żywność

Rodzinne oszczędzanie
eko
ekologia
produkty ekologiczne

Oszczędzanie może iść w parze z ekologią. Ekspertka podpowiada, jak nauczyć tego dzieci

Troska o planetę jest wyrazem troski o przyszłość – zarówno naszą, jak i kolejnych pokoleń. Przynosi również korzyści dostrzegalne od razu, na przykład w postaci oszczędności finansowych. Podejmowanie codziennych ekologicznych wyborów oprócz pozytywnych zmian dla planety, często oznacza bowiem wiele dobrego także dla naszego portfela. Jak zachęcić najmłodszych do oszczędzania w duchu eko i jak ich tego nauczyć?
Współpraca reklamowa
Jamar passata
jedzenie
dieta
eko

Od dziecka pokochaj zdrową ekożywność!

Zdrowe nawyki odżywiania warto kształtować już od dziecka. Świadomi rodzice od najmłodszych lat powinni nie tylko rozmawiać z pociechami o tym, co powinno trafiać na rodzinny stół, ale też aktywnie edukować je w temacie zdrowej i zbilansowanej diety.
Współpraca reklamowa
dziewczynka pije mleko
jedzenie
mleko
eko

Rozbijamy EKO mity

Chcesz kupować najwyższej jakości produkty ekologiczne, ale gubisz się w gąszczu ładnych opakowań, niejasnych komunikatów reklamowych i niesprawdzonych teorii z forów internetowych? Rozbijamy część z nich, ułatwiając ci wybór wysokiej jakości żywności, która ze smakiem wzbogaci twoją dietę.
Współpraca reklamowa
Stefan Hipp
ekologiczna żywność
HIPP

Stefan Hipp specjalnie dla Babyonline.pl: To logiczne, że ekologiczne jedzenie jest zdrowsze!

Czy wiesz, że w słoiczkach dla niemowląt firmy HiPP jest polska wołowina i jagnięcina, marchewka, ziemniaki i zboża? W ekologicznym gospodarstwie na Warmii i Mazurach produkowane są wszystkie te surowce! Z troską o środowisko naturalne i z poszanowaniem praw zwierząt. Właściciel firmy HiPP, pan Stefan Hipp, udzielił nam wywiadu.
Aleksandra Sobieraj
zapytajnik1.jpg
dieta dziecka
dietetyk radzi
ekologiczna żywność

Ekoskładniki

Czy dania eko dla dziecka są lepsze? Jeśli nie wiesz czy kupować produkty dla dzieci z ekologicznymi składnikami - przeczytaj poradę naszego eksperta.
"Mamo, to ja"
marchewka
eko
ekologia
ekologiczna żywność

EKO jest lepsze

Czym różnią się te marchewki? Może tym, że jedna jest nieobrana, a druga mocno wyszorowana? Jedna rosła w ekogospodarstwie, a druga w tradycyjnym. Udowodnimy, że produkty spod znaku EKO są zdrowsze.
Tatiana Audycka-Szatrawska