Arbuz z fetą
Polecamy wyjątkowe połączenie słodkiego i słonego: orzeźwiającą sałatkę na lato. Przepis na sałatkę z arbuzem i fetą.
- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 13 sierpnia 2013 11:30
Reklama
Reklama
- duży arbuz
- 200 g twardego sera solankowego
- listki mięty
- świeżo mielony pieprz
- odrobina oliwy
- sok z cytryny
Arbuza pokrój w plastry, z każdego, grubego plastra wytnij serce. Ułóż na talerzach. Ser solankowy pokrój w kostkę, wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj łyżkę oliwy, świeżo mielony pieprz i miętę. Odłoż do lodówki na kwadrans. Nakładaj na serca z arbuza i od razu podawaj.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama