Arbuz z fetą
Polecamy wyjątkowe połączenie słodkiego i słonego: orzeźwiającą sałatkę na lato. Przepis na sałatkę z arbuzem i fetą.
![serce, arbuz, feta, sałatka serce, arbuz, feta, sałatka](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgqVsDPf-8792473.jpg?quality=90&resize=980,654)
- Edipresse
Data publikacji: wtorek, 13 sierpnia 2013 11:30
Reklama
- duży arbuz
- 200 g twardego sera solankowego
- listki mięty
- świeżo mielony pieprz
- odrobina oliwy
- sok z cytryny
Arbuza pokrój w plastry, z każdego, grubego plastra wytnij serce. Ułóż na talerzach. Ser solankowy pokrój w kostkę, wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj łyżkę oliwy, świeżo mielony pieprz i miętę. Odłoż do lodówki na kwadrans. Nakładaj na serca z arbuza i od razu podawaj.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama