Bułeczki drożdżowe
Bułeczki drożdżowe domowej roboty to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub smaczną przekąskę.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 24 kwietnia 2014 08:32
Reklama
Reklama
- 250 ml mieszanki mlekozastępczej
- 25 g drożdży
- 2 łyżki oleju
- 5 łyżek cukru
- 2 niepełne szklanki mąki
Rozmieszaj drożdże z łyżeczką cukru. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj cukier, drożdże i mieszankę mlekozastępczą. Wyrób ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia. Formuj bułeczki (do środka możesz dodać łyżeczkę dżemu). Piecz w piekarniku, aż bułeczki będą rumiane.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama