Chłodnik na upalne dni
Chłodnik to zupa idealna na gorące dni. Jak przygotować chłodnik?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 09:34
Reklama
Reklama
- jogurt naturalny (500 ml),
- duży zielony ogórek,
- pęczek koperku,
- pęczek rzodkiewki,
- 2 łyżki koncentratu barszczu z buraków ćwikłowych.
Warzywa starannie umyj i lekko osusz. Koperek drobno posiekaj, a obrany ogórek i rzodkiewki zetrzyj na tarce jarzynowej. Wszystkie składniki wymieszaj z jogurtem połączonym z koncentratem barszczu. Chłodnik podawaj z posiekanym jajem ugotowanym na twardo.
1 porcja dla dziecka = 150 g + jajo ugotowane na twardo
Reklama
Zobacz też: przepis na chłodnik litewski dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama