Cytrynowy dżem z cukinii
Cytrynowy dżem z cukinii - przepis dla dzieci

Opublikowano: poniedziałek, 24 sierpnia 2015 15:43
Reklama
Reklama
- 2,5 kg obranej cukinii
- 1/2 kg cukru
- 2 szt. galaretki cytrynowej
- skórka i sok z 1 cytryny
- Pokrojoną w kostkę cukinię wrzucić do garnka, podlać wodą - około pół szklanki i gotować do miękkości, co jakiś czas mieszając.
- Dodać cukier, galaretki i wymieszać.
- Następnie dorzuć skórkę i sok z cytryny.
- Gotować wszystko razem około godziny.
- Gorący dżem nakładaj do słoików.
Reklama
Cytrynowy dżem z cukinii należy pasteryzować około 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Monika Karbarczyk
Adrianna Trusiuk
Adrianna Trusiuk
Ewa Janczak-Cwil
agrinberg
Magdalena Drab
Ewa Janczak-Cwil, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska