Domowy jogurt
Domowy jogurt dla dziecka

Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 14:36
Reklama
Reklama
- litr mleka 3,2% (świeże z butelki lub z folii),
- kubeczek jogurtu naturalnego z żywymi kulturami bakterii.
Reklama
Mleko zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy będzie nieco cieplejsze niż temperatura ciała, dodaj do niego jogurt. Dobrze rozmieszaj składniki trzepaczką. Przelej do słoika, przykryj, a gdy ostygnie, wstaw na noc do lodówki. Rano jogurt powinien być gotowy. Jeśli chcesz przechować jogurt dłużej, rozlej go do mniejszych zakręcanych słoiczków. Dziecku powyżej roku możesz podawać jogurt z drobno pokrojonymi owocami lub z miodem podgrzanym w kąpieli wodnej.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Hanna Szczesiak
Justyna Skorupska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
Zakaz zadawania prac domowych. Nowacka apeluje do rodziców: „Wspaniała szansa na rozmowę z dzieciakami”
Maria Kaczyńska-Żandarowska
redakcjamamotoja
Aleksandra Sobieraj
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Edukacja
Edukacja domowa: koszt, procedury, jak zacząć nauczanie domowe? [aktualne informacje Lex Czarnek 2.0]
Milena Oszczepalińska
Edukacja
Oceny z religii i etyki oraz prace domowe w szkołach: nowe rozporządzenie wchodzi w życie od kwietnia 2024
Luiza Słuszniak
Maria Kaczyńska-Żandarowska