Krupniczek z kaszy gryczanej
Tradycyjny krupnik to zdrowy pomysł na obiad dla dziecka. Teraz możesz go przygotować w wersji z kaszą gryczaną - coś nowego w tradycyjnym pomyśle na obiad dla dziecka.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 20 czerwca 2016 15:42
Reklama
Reklama
- 1,5 l wywaru bulionu
- 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej
- 10 pieczarek
- czerwona papryka
- 3 łyżki keczupu
- olej
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Kaszę zalej wrzątkiem i zagotuj, odcedź i przelej wodą na sicie. Włóż do garnka z bulionem i ugotuj.
Paprykę i pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na oleju.
Warzywa dodaj do bulionu pod koniec gotowania się kaszy. Następnie połącz z keczupem, dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp zupę posiekaną natką pietruszki.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama