Reklama

Reklama
  • 4 jajka
  • 150g serka śmietankowego kanapkowego
  • sól
  • biały pieprz
  • curry do dekoracji
  • ziarna pieprzu
  • marchew
  • koperek

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli. Po ostudzeniu odcinamy ich wierzch. Z delikatnie wyciągniętych żółtek należy zrobić pastę; ugniatamy je dokładnie widelcem, dodajemy serek śmietankowy i łączymy. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz curry. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki.
Dekorujemy, robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dziubek z marchewki.

Przepis nadesłany przez Tomasza na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama