Masło migdałowe
Masło migdałowe jest niezwykle proste do zrobienia. Można nim smarować pieczywo, ale będzie też świetnym dipem do owoców, np. jabłka. To doskonałe źródło wapnia!
- Little Chef - mat. pras. Braun
Opublikowano: niedziela, 7 stycznia 2018 15:57
Reklama
Reklama
- 400 g migdałów blanszowanych
- sól do smaku
- miód do smaku
- Migdały upraż na patelni, aż zaczną ładnie pachnieć.
- Przełóż na talerz i ostudź.
- Migdały przełóż do blendera albo malaksera i miksuj do uzyskania jednolitej masy o konsystencji masła (uwaga: może to zająć kilka minut).
- Dodaj szczyptę soli i łyżeczkę miodu, zmiksuj ponownie i przełóż do słoika.
- Przechowuj w słoiku w temperaturze pokojowej. Zużyj w ciągu miesiąca.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama