Placuszki twarogowe
Placuszki twarogowe: przepis.

- "Mamo, to ja"
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:09
Reklama
Reklama
- 2 jajka
- 200 g twarogu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki pszennej
- płaska łyżeczka cukru waniliowego
- olej rzepakowy do smażenia
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę i twaróg. Mieszaj, aż składniki się połączą. Białka ubij na pianę, dodaj do masy. Rozgrzej patelnię, nakładaj łyżką masę. Smaż około minuty z każdej strony.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Aleksandra Sobieraj
Przepisy
Placuszki bananowe dla dzieci i niemowląt – ekspresowe przepisy: z jogurtem, bez jaj i mleka
Ewa Janczak-Cwil
Barbara Łabuć