Sałatka z fasolki szparagowej
Polecamy pyszną sałatkę. Sałatka z fasolką to oryginalny sposób na wykorzystanie tego warzywa. Spróbuj przyrządzić ją na drugie śniadanie.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 1 lipca 2013 12:56
Reklama
Reklama
- fasolka szparagowa zielona - 250 g
- kwaskowe, twarde jabłko
- czerwona cebula
- młody szpinak w liściach - 300 g
- słonecznik
- oliwa
- ząbek czosnku
Fasolkę umyć i ugotować na półtwardo. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Szpinak zblanszować, chwilę podsmażyć na oliwie, wcisnąć ząbek czosnku, odstawić z ognia. W misce wymieszać pokrojone w kostkę jabłko, cebulę posiekaną w piórka, szpinak i fasolkę. Polać oliwą z oliwek, posypać prażonym słonecznikiem.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama