Reklama
  • ugotowany burak
  • ½ puszki czerwonej fasoli, np. marki Sandra
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • sos sojowy
  • odrobina cynamonu
  • odrobina chili
  • pieprz
  • ziarna sezamu

  1. Buraka zetrzyj na tarce, fasolę rozgnieć widelcem i połącz z burakami.
  2. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i czosnek oraz ziarna sezamu i olej.
  3. Dopraw do smaku cynamonem, chili, sosem sojowym i pieprzem (zaletą takich burgerów jest to, że bez obaw możemy próbować masy w trakcie przygotowywania).
  4. Kiedy masa będzie już odpowiednio doprawiona, dodaj mąkę.
  5. Dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety.
  6. Smaż po kilka minut z każdej strony.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na kotleciki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama