Reklama

Reklama
  • pęczek zielonych szparagów
  • pęczek rzodkiewki
  • cukinia
  • 1/2 kg zielonego groszku
  • 200 g sera koziego
  • garść rukoli
  • 100 g orzechów laskowych, np. Bakalland
  • łyżka miodu
  • łyżka oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Szparagi umyj i ugotuj na parze (pamiętaj o tym, aby po ugotowaniu nie były za miękkie, ale chrupiące). Następnie cukinię pokrój na cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki przełóż do większej miski, dodaj garść rukoli oraz groszek. Następnie wystudzone szparagi pokrój wzdłuż na pół w i dodaj do wszystkich składników razem z kozim serem. Na patelni upraż połówki orzechów laskowych, które na sam koniec, już wystudzone dodaj do pozostałych składników. Przed podaniem polej wszystko dressingiem przygotowanym na bazie miodu, oliwy, soku z cytryny i doprawionym solą oraz pieprzem.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania ze szparagami

Reklama
Reklama
Reklama