Tartaletki z mięsem i grzybkami
Tartaletki z mięsem i grzybkami: przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:55
Reklama
Reklama
- około 1 kg królika
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany
- mała cebulka
- 3 pieczarki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- szczypta pieprzu i soli
- 8 gotowych spodów tartaletek
Reklama
Mięso osól, oprósz mąką. Rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso ze wszystkich stron. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki, podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciem około 45 minut. Mięso wyjmij, drobno pokrój, ponownie włóż do garnka. Dodaj resztę mąki, pieprz i koncentrat pomidorowy. Zagotuj, wlej śmietanę i dosól do smaku. Potrawkę przełóż do tartaletek. Przed podaniem możesz oprószyć świeżo startym serem.
Reklama
Reklama
Reklama