Tartaletki z mięsem i grzybkami
Pyszne babeczki z mięsem królika i grzybami.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 11:51
Reklama
Reklama
- około 1 kg królika
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany
- mała cebulka
- 3 pieczarki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- szczypta pieprzu i soli
- 8 gotowych spodów tartaletek
Mięso osól, oprósz mąką. Rozgrzej tłuszcz i na niezbyt silnym ogniu zrumień mięso ze wszystkich stron. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki, podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciem około 45 minut. Mięso wyjmij, drobno pokrój, ponownie włóż do garnka. Dodaj resztę mąki, szczyptę pieprzu i koncentrat pomidorowy. Zagotuj, wlej śmietanę i dosól do smaku. Przestudzoną potrawkę przełóż do tartaletek. Przed podaniem możesz oprószyć świeżo startym parmezanem.
Reklama
Nasza rada: Przed przyrządzeniem króliczego mięsa mocz je w mleku. Dzięki temu stanie się bardziej kruche i straci swój specyficzny króliczy zapach, który nie każdemu dziecku odpowiada.
Reklama
Reklama
Reklama