Warzywa na parze
Moc witamin na talerzu - pyszne i lekkostrawne warzywa przygotowane na parze.
- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 4 sierpnia 2015 09:50
Reklama
Reklama
- 300 g dyni bez pestek i skórki
- pół kalafiora
- kawałek brokuła
- 2 marchewki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- szczypiorek
Marchewki obierz i pokrój w plasterki. Dynię pokrój w sporą kostkę. Kalafiora i brokuła podziel na różyczki. Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj do miękkości. Masło roztop na patalni, dodaj tartą bułkę, mieszaj przez chwilę. Polej nią ugotowane warzywa. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem (lub koperkiem).
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Zupa kalafiorowa
Reklama
Reklama
Reklama