Warzywa na parze
Moc witamin na talerzu - pyszne i lekkostrawne warzywa przygotowane na parze.

- Mamo to ja
Opublikowano: wtorek, 4 sierpnia 2015 09:50
Reklama
Reklama
- 300 g dyni bez pestek i skórki
- pół kalafiora
- kawałek brokuła
- 2 marchewki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- szczypiorek
Marchewki obierz i pokrój w plasterki. Dynię pokrój w sporą kostkę. Kalafiora i brokuła podziel na różyczki. Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu do gotowania na parze i gotuj do miękkości. Masło roztop na patalni, dodaj tartą bułkę, mieszaj przez chwilę. Polej nią ugotowane warzywa. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem (lub koperkiem).
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Zupa kalafiorowa
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Aleksandra Sobieraj
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Luiza Słuszniak, Magdalena Drab
Luiza Słuszniak
Newsy
Kamienna Góra: para z dzieckiem zgubiła się w lesie. Policjanci oburzeni nieodpowiedzialnym zachowaniem rodziców
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Luiza Słuszniak
Magdalena Drab
Joanna Biegaj
Ewa Janczak-Cwil