Zielony chłodnik z groszku
Chłodnik, czyli minimum pracy i maksimum smaku – to dewiza każdej mamy, której przychodzi gotować latem. Dodatkowo warto, aby danie było zdrowe – na bazie warzyw, co oznacza, że w chłodniku można „zamknąć” wszystkie składowe doskonałego obiadu.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: środa, 4 lipca 2018 14:06
Reklama
Reklama
- 2 puszki groszku, np. Sandra
- 500 ml maślanki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sera feta
- oliwa
- świeże liście bazylii i oregano
- rzodkiewka
- sól do smaku
- Groszek odcedź i przełóż do miski.
- Dodaj maślankę, przeciśnięty przez praskę czosnek, ser feta i zioła.
- Zblenduj na gładką masę.
- W trakcie blendowania powoli dodawaj oliwę.
- Dopraw solą do smaku.
- Rzodkiewki umyj, pokrój na plasterki i udekoruj chłodnik.
Reklama
Zobacz też więcej przepisów na zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama