Dużą zawartość kwasu foliowego w tej potrawie zapewniają rośliny strączkowe. Do tej zupy Monika Mrozowska dodaje aż 3 rodzaje soczewicy. Jakie wartości odżywcze ma soczewica? Soczewica - jedna z najzdrowszych roślin strączkowych! Zawiera ona dużo białka , jest więc szczególnie ważna w diecie przyszłych mam, które są wegetariankami. Soczewica to również źródło: kwasu foliowego, skrobi, wapnia, fosforu oraz żelaza. Ma bardzo niski indeks glikemiczny. Sprawdź też , co powinna jeść wegetarianka w ciąży . Zobacz, jak przyrządzić zupę z soczewicą. Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
Dieta w ciąży
03 czerwca 2014
Monika Mrozowska radzi, co powinna jeść przyszła mama, aby jej dieta była zróżnicowana i bogata w niezbędne w witaminy i składniki odżywcze.
Oczekiwanie na dziecko to wyjątkowy czas, kiedy warto zwrócić uwagę na to co jemy. Dieta przyszłej mamy powinna być bogata w cenne witaminy i składniki odżywcze: kwas foliowy, żelazo, magnez.
Monika Mrozowska znana ze zdrowego stylu życia postanowiła podzielić się swoją wiedzą o zdrowym odżywianiu i zachęcić przyszłe mamy do przygotowywania wartościowych, smacznych, a jednocześnie ekspresowych posiłków.
W specjalnym cyklu "Gotuj z Moniką Mrozowską" na babyonline.pl aktorka będzie krok po kroku przygotowywać smaczne i zdrowe potrawy dla przyszłej mamy. Znajdziecie tu przepisy na szybkie zupy, chłodniki, pasty do pieczywa i wiele innych ciekawych potraw.
Monika Mrozowska rodzi, co powinna jeść przyszła mama:
Polecamy
Porady