Jajecznica dla niemowlaka

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

Delikatna jajecznica dla dziecka
fot. AdobeStock

Składniki

  • jajko
  • 50 ml mleka modyfikowanego
  • łyżeczka masła

 

Przygotowanie

Jajko wbij do miseczki, roztrzep z mlekiem. Na patelni rozgrzej masło, przelej masę jajeczną i, ciągle mieszając, smaż na małym ogniu. Przełóż do miseczki. Podawaj po lekkim przestygnięciu.

Rada: Dzięki dodatkowi masła jajecznica będzie bardzo delikatna. Możesz też do smażenia użyć oleju – dzięki temu dziecko dostanie tłuszcz roślinny, również bardzo potrzebny organizmowi.

Zobacz inne przepisy na jajecznicę dla dzieci
 

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo to ja"
Oceń artykuł

Ocena 4 na 9 głosy

Popularne tematy