Bułeczki drożdżowe
Polecamy pyszne drożdżówki z owocami.

- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 15 lipca 2013 11:51
Reklama
Reklama
- 250 ml mieszanki mlekozastępczej lub mleka,
- 25 g drożdży,
- 2 łyżki oleju,
- 5 łyżek cukru,
- 2 niepełne szklanki mąki.
Reklama
Rozmieszaj drożdże z łyżeczką cukru. Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj cukier, drożdże i mieszankę mlekozastępczą. Wyrób ciasto. Pozostaw do wyrośnięcia. Formuj bułeczki (do środka możesz dodać łyżeczkę dżemu lub owoce sezonowe). Upiecz w piekarniku.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Święta i uroczystości
Tłusty czwartek 2025: tradycje, przesądy i ciekawostki. Ile trzeba zjeść pączków, żeby nie mieć pecha?
Magdalena Drab, Joanna Biegaj
Luiza Słuszniak
Luiza Słuszniak