Reklama

Reklama
  • 4 jajka
  • czubata łyżka puree z dyni
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia patelni
  • 2 dojrzałe figi
  • 100 g kakaowych płatków kukurydzianych, np. Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

  1. Oddziel żółtka od białek.
  2. Żółtka utrzyj na gładką i puszystą masę wraz z cynamonem i puree z dyni.
  3. Białka ubij na sztywno z solą, po czym dodaj do masy z żółtek i delikatnie wymieszaj.
  4. Wylej na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię.
  5. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu.
  6. Podaj z pokrojoną figą i płatkami kukurydzianymi.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na omlety dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama