Jajka nadziewane pastą z tuńczyka
Polecamy przepis na nadziewane tuńczykiem jajka.
![Jajko faszerowane jajko faszerowane, pasta, tuńczyk, danie, potrawa, kuchnia](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgG9VFaz-5c23f2a.jpg?quality=90&resize=980,654)
- edipresse
Data publikacji: wtorek, 26 marca 2013 10:52
Reklama
- 4 jajka
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki serka wiejskiego
- szczypta soli
- papryka żółta i czerwona
- koperek do dekoracji
Jajka ugotuj na twardo, przełóż do zimnej wody. Gdy ostygną, obierz ze skorupek i poprzekrawaj na połowy. Wyjmij żółtka. Tuńczyka odsącz z zalewy, dodaj do niego żółtka, jogurt naturalny i serek. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą. Pastą faszeruj jajka. Udekoruj koperkiem i plasterkami papryki.
Nasza rada: Z jajek ugotowanych na twardo da się zrobić wspaniałe świąteczne dekoracje w kształcie grzybków, zajączków, kurczaczków. Ich dodatkową zaletą jest to, że maluszek na pewno chętnie je potem zje! Nadzienie możesz robić z różnych past: rybnych, serowych, warzywnych.
Zobacz także
Reklama
Sałatka z tuńczyka - polecamy przepis
Reklama
Reklama
Reklama