Koperkowa pasta z twarogu i ryby
Poznaj przepis na koperkową pastę z twarogu i makreli. Pasta będzie idealną propozycją na kolację lub śniadanie dla twojego dziecka.

- Edipresse
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:26
Reklama
Reklama
- 1/2 kostki miękkiego sera twarogowego,
- średnia wędzona makrela (ok. 100 g),
- 1 łyżka oleju sojowego,
- 1/2 pęczka koperku,
- pieczywo.
Koperek opłucz i posiekaj. Zdejmij z ryby skórę i starannie wybierz z niej ości. Rybę i twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj olej sojowy i posiekany koperek. Wszystko wymieszaj. Posmaruj pastą ciemne pieczywo lub niewielkie kromeczki pszennej bułki (możesz zrezygnować z masła). Kanapki ozdób dodatkowo zielonym koperkiem. Takie danie zapewnia dużą porcję pełnowartościowego białka, wapnia i fosforu oraz cennych witamin.
Reklama
1 porcja dla dziecka = 30–40 g
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Święta i uroczystości
Potrawy wielkanocne dla dzieci: 5 przepisów na świąteczne śniadanie, przekąski i inne dania
redakcjamamotoja
Żywienie
Twarożek dla niemowlaka: od kiedy i jaki ser? Unikajcie tylko jednego składnika (dużo przepisów)
Maria Kaczyńska-Żandarowska
kstawiarska, Luiza Słuszniak
Aleksandra Sobieraj
Cytaty i przysłowia
Cytaty na chrzest: mądre życzenia i krótkie sentencje. Jan Paweł II, Twardowski i cytaty z Biblii
Milena Oszczepalińska
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Joanna Biegaj, Magdalena Drab