Masło migdałowe
Poznaj nasz przepis na aromatyczne masło migdałowe, które może być smacznym dodatkiem do pieczywa, ale również do ciast.
Opublikowano: poniedziałek, 19 maja 2014 11:12
Reklama
Reklama
- 600 g migdałów
- 4,5 łyżek oleju
- 4 łyżki płynnego miodu lub np. syropu klonowego
- 3 szczypty soli
Migdały ułóż na suchej blaszce do pieczenia i praż w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmij migdały i odstaw, by przestygły. Gdy będą zimne, wrzuć je do blendera i miksuj razem z pozostałymi składnikami do czasu, aż składniki osiągną konsystencję gładkiej masy. Gotowe masło migdałowe przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.
Źródło: materiały prasowe Bakalland
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama