Mleko migdałowe
Mleko migdałowe to doskonała alternatywa dla mleka krowiego. Idealna propozycja dla alergików, wegetarian i tych, którzy chcą jeść zdrowo.
Opublikowano: środa, 2 kwietnia 2014 17:43
Reklama
Reklama
- 100 g migdałów
- woda źródlana
Migdały umyć, zalać wrzątkiem na 15 minut, obrać ze skórki. Włożyć do miseczki, zalać wodą i zostawić pod przykryciem na noc. Rano wodę odlać, migdały włożyć do blendera, zalać litrem świeżej wody źródlanej. Miksować kilka minut. Następnie mleko odcedzić przez ściereczkę (lnianą, tetrową). Odcisnąć pozostałość zmiksowanych migdałów. Uzyskujemy ok. 1 litra mleka.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
Reklama
Reklama
Reklama