Reklama

Reklama
  • duża podwójna pierś z kurczaka
  • mały owoc granatu
  • mały świeży ogórek
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki octu owocowego, np. malinowego lub białego winnego
  • szczypta pieprzu Cayenne
  • sól
  • pieprz czarny

Mięso opłucz i przekrój wzdłuż na 4 części. Polej 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, posyp szczyptą soli, pieprzu Cayenne. Chłodź godzinę.
Ogórek opłucz, pokrój w cienkie plasterki, granat przekrój na pół i wydłub miąższ. Połącz go z ogórkiem, resztą oleju, octem, miętą, szczyptą soli i pieprzu czarnego. Mięso kładź na grillu i piecz z obu stron po 5-6 minut. Podawaj z sałatką oraz grzankami.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z grilla dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama