Piersi kurczaka z granatem (potrawy z grilla)
Delikatna pierś z kurczaka z granatem będzie świetnym pomysłem na obiad z grilla. Nie jest ciężka i tłusta, więc jest miłą odmianą dla innego mięsa z grilla.
- Edipresse
Opublikowano: piątek, 24 czerwca 2016 12:00
Reklama
Reklama
- duża podwójna pierś z kurczaka
- mały owoc granatu
- mały świeży ogórek
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki octu owocowego, np. malinowego lub białego winnego
- szczypta pieprzu Cayenne
- sól
- pieprz czarny
Mięso opłucz i przekrój wzdłuż na 4 części. Polej 3 łyżkami oleju, sokiem z cytryny, posyp szczyptą soli, pieprzu Cayenne. Chłodź godzinę.
Ogórek opłucz, pokrój w cienkie plasterki, granat przekrój na pół i wydłub miąższ. Połącz go z ogórkiem, resztą oleju, octem, miętą, szczyptą soli i pieprzu czarnego. Mięso kładź na grillu i piecz z obu stron po 5-6 minut. Podawaj z sałatką oraz grzankami.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania z grilla dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama