Pożywne racuszki z cukinii
Pożywne racuszki z cukinii to świetny pomysł na podwieczorek dla dziecka - są zdrowe i pożywne. Wykorzystaj sezon na cukinię i zrób placki z tym warzywem.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 10 października 2016 11:50
Reklama
Reklama
- 2 nieduże młode cukinie
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag białego sera
- olej do smażenia
- sól
Cukinię dokładnie umyj, wytrzyj, nie obieraj. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Do startej cukinii dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i dużą szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Do masy daj pokruszony biały ser.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Łyżką kładź nieduże placuszki i smaż je z obu stron na zloty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na placki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama