Pudding z kaszy jaglanej z truskawkami
Polecamy przepis na pudding z kaszy jaglanej z truskawkami. To doskonały przepis na deser, a sezon truskawkowy tuż tuż.
Opublikowano: wtorek, 20 maja 2014 09:37
Reklama
Reklama
- szklanka kaszy jaglanej
- 2,5 szklanki mleka
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 100 g śmietanki 30%
- 200 g truskawek
- 2-3 łyżki kremu na bazie octu balsamicznego
Truskawki pokroić w ćwiartki, wymieszać z łyżką cukru i kremem balsamicznym, odstawić na kilka minut.
Kaszę sparzyć wrzątkiem i wypłukać na sicie pod bieżącą zimną wodą. Zalać w garnku mlekiem, dodać łyżkę cukru i gotować na małym ogniu przez około 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie mleko. Przestudzić i wymieszać ze śmietanką.
Truskawki ułożyć na dnie czterech szklanek lub małych miseczek, na wierzch ułożyć śmietankową kaszę, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Podawać przystrojone truskawkami.
Źródło: materiały prasowe Kupiec
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: 5 sprytnych sposobów na kasze
Reklama
Reklama
Reklama