Ryba z pomidorami
Wypróbuj przepis na rybę w pomidorach
Opublikowano: niedziela, 15 grudnia 2013 21:09
Reklama
Reklama
- 1/2 kg filetów z dorsza (bez skóry),
- 1/2 dużej cytryny,
- 4 łyżki oleju sojowego,
- 2-3 duże pomidory,
- 2 cebule,
- 3 łyżki śmietany 18%,
- przyprawy: pieprz biały, koperek, pietruszka zielona.
Reklama
Filety opłucz zimną wodą. Skrop sokiem z cytryny i odstaw. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż w garnku z pokrywką, aż będzie szklista. Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń nasadę szypułek, pokrój na plasterki. Plasterki ułóż w garnku na cebuli, posyp solą i pieprzem. Na pomidorach ułóż filety z ryby. Lekko oprósz pieprzem. Duś pod przykryciem około 10 minut. Dodaj śmietanę i duś jeszcze 5 minut. Posiekaj koperek i pietruszkę, posyp gotowe danie.
Podawaj z rozcieńczonym sokiem jabłkowym.
Reklama
Reklama
Reklama