Sałatka z kopru włoskiego z roszponką, pistacjami i jogurtem naturalnym
Wypróbuj przepis na sałatka z kopru włoskiego z roszponką, pistacjami i jogurtem naturalnym według przepisu Sylwii Wiesenberg. To ciekawe połączenie kopru włoskiego, roszponki, koperku oraz jogurtu.
Opublikowano: wtorek, 17 czerwca 2014 11:00
Reklama
Reklama
- 1 bulwa kopru włoskiego
- 1 opakowanie roszponki
- sok z 1/2 cytryny
- 150 g jogurtu naturalnego bez cukru
- 2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)
- 1 mały pęczek świeżego koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli morskiej do smaku
Umyj koper włoski i pokrój go na bardzo cienkie plasterki.
Na talerzu ułóż plasterki kopru wraz z roszponką, skrop sokiem z cytryny.
Jogurt naturalny połącz z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami oraz świeżo siekanym koprem.
Sos nałóż na przygotowaną kompozycję roszponki oraz kopru włoskiego, możesz do smaku oprószyć solą morską.
Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama