Reklama

Reklama
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • 1 opakowanie roszponki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 150 g jogurtu naturalnego bez cukru
  • 2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)
  • 1 mały pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli morskiej do smaku

Umyj koper włoski i pokrój go na bardzo cienkie plasterki.
Na talerzu ułóż plasterki kopru wraz z roszponką, skrop sokiem z cytryny.
Jogurt naturalny połącz z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami oraz świeżo siekanym koprem.
Sos nałóż na przygotowaną kompozycję roszponki oraz kopru włoskiego, możesz do smaku oprószyć solą morską.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama