Tartaletki z mięsem i grzybkami
Pyszne babeczki z mięsem królika i grzybami.

Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 11:51
Reklama
Reklama
- około 1 kg królika
- 2 łyżki oleju
- łyżka mąki
- 2 łyżki śmietany
- mała cebulka
- 3 pieczarki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- szczypta pieprzu i soli
- 8 gotowych spodów tartaletek
Mięso osól, oprósz mąką. Rozgrzej tłuszcz i na niezbyt silnym ogniu zrumień mięso ze wszystkich stron. Dodaj drobno pokrojoną cebulkę i pieczarki, podlej niewielką ilością wody. Duś pod przykryciem około 45 minut. Mięso wyjmij, drobno pokrój, ponownie włóż do garnka. Dodaj resztę mąki, szczyptę pieprzu i koncentrat pomidorowy. Zagotuj, wlej śmietanę i dosól do smaku. Przestudzoną potrawkę przełóż do tartaletek. Przed podaniem możesz oprószyć świeżo startym parmezanem.
Reklama
Nasza rada: Przed przyrządzeniem króliczego mięsa mocz je w mleku. Dzięki temu stanie się bardziej kruche i straci swój specyficzny króliczy zapach, który nie każdemu dziecku odpowiada.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Hanna Szczesiak
Przepisy
Menu na sylwestra: lista potraw i przepisy na dania z mięsem i wegetariańskie [proste, szybkie, pyszne]
Karolina Stępniewska
kstawiarska, Luiza Słuszniak
Cytaty i przysłowia
Cytaty na chrzest: mądre życzenia i krótkie sentencje. Jan Paweł II, Twardowski i cytaty z Biblii
Milena Oszczepalińska
Luiza Słuszniak
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Joanna Biegaj, Magdalena Drab
Święta i uroczystości
Zajączek wielkanocny z pisankami, jajkami i koszyczkiem: wesołe kolorowanki dla dzieci [DO DRUKU]
Ewa Janczak-Cwil
Cytaty i przysłowia
Cytaty z Kubusia Puchatka: o miłości i przyjaźni. Pierwszy najmocniej chwyta za serce
Joanna Biegaj, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Ewa Janczak-Cwil, Maria Kaczyńska-Żandarowska