Monika Mrozowska jest miłośniczką gotowania potraw szybko i zdrowo. Tak właśnie przyrządzisz pastę, której głównymi składnikami są boczniaki oraz tofu. Jakie właściwości ma boczniak? Boczniaki to jadalne grzyby uprawne. Są one bogatym źródłem łatwo przyswajalnych substancji mineralnych. W odróżnieniu od leśnych grzybów są bogate w witaminy i sole mineralne. Zawierają potas, wapń , sód, żelazo, magnez, witaminy z grupy B , witaminę C. Jakie wartości odżywcze ma tofu? Tofu to źródło pełnowartościowego białka , roślinnych tłuszczów nienasyconych i fosforu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, żelaza i witamin: E oraz z grupy B. Zobacz, jak szybko zrobić pastę z boczniaka. Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
Dieta w ciąży
30 maja 2014
Monika Mrozowska pokazuje, jak przygotować pyszną sałatkę bogatą w składniki niezbędne dla kobiet w ciąży.
Przygotowanie tej sałatki zajmie ci zaledwie kilkanaście minut! Wystarczy kilka składników, by powstał pyszny posiłek bogaty w kwas foliowy (tak ważny w pierwszym trymestrze ciąży).
Zobacz, jak przyrządzić pyszną i zdrową sałatkę.
Zobacz też: Co powinna jeść wegetarianka w ciąży?
Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
Polecamy
Porady